Kunstenaar:Rees, Etie van

La Filles des Saules

Artikelnummer: p23 752.006

Wellicht het mooiste – ooit door Etie van Rees gemaakte – werkstuk! Twee ongekend door haar fraai gekalligrafeerde èn geïllustreerde bladzijden. Mogelijk bedoeld voor een ‘privé?’ boekje waarin Etie als ‘jong meisje’ wegdroomt naar een idyllisch meertje uit haar jeugd omzoomd door een ijl wilgenbos met als toezichthouder van al dat schoons op de achtergrond een kolossale berg.
Los van haar kwaliteit als kunstenares als zodanig straalt van dit dubbelzijdig kunstwerk gewoonweg het plezier – om creatief bezig te zijn – af.

Afmetingen 22.9 × 29.2 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), dubbelzijdig bewerkt

Genootschap

Tekening

aquarel, ingekleurd, OI-inkt

Samenstelling collectie

Stijl

, , ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Rees, Etie van

Etie van Rees (naamvarianten: Ecoline Adrienne van Rees, Eetie van Rees; monogrammeerde als EVR of EvR) werd op 15 mei 1890 geboren in Buitenzorg (Ned.-Indië) en overleed op 14 november 1973 in Aerdenhout. Etie was autodidact maar volgde wel bijna een jaar lessen bij Bernard Schregel. Aanvankelijk werkte ze als kunstenares in Nederlands-Indië maar na haar komst in Nederland voornamelijk in Den Haag en Bloemendaal. Zij was naast beeldhoudster actief als grafica, schilderes, aquarelist...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rees, Etie van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La Filles des Saules'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.