La Peinture

Artikelnummer: BI 998.121

Dat Jeanette Bieruma-Oosting geen nadere toelichting behoeft is volstrekt duidelijk. Maar met dit Franse boek is iets bijzonders aan de hand.

De schrijver van dit boek, André Lhote – tevens haar belangrijkste docent tijdens haar studieverblijf in Parijs – gaf Jeanette Bieruma-Oosting tijdens haar afscheid van hem zijn eigen werk ‘la Peinture’ cadeau inclusief een zeer persoonlijke opdracht waarin hij haar vergeleek met een klein een beetje rebelleus meisje met Rembrandt-eigenschappen!

Zie ook CO 239.010 (ex-libris / grafiek van Bieruma-Oosting).

Genootschap

Stroming

Samenstelling collectie

Uitgever

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La Peinture'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.