Lach en Traan

Artikelnummer: CO 012.234

Hier andermaal één van zijn allereerste werken (we spreken over 1971) van de toen net met schilderen begonnen kunstenaarskleinzoon en naamgenoot “Herman van der Avoort’. Zijn zo kenmerkende eigenzinnigheid (eenvoud en kleurenkeuze) was toen al duidelijk in dit werk te herkennen.  Hij schilderde toen – en trouwens nog steeds – voornamelijk thuis en maakte vooraf geen potloodschetsjes – zoals veel van zijn kunstenaarscollegae – maar werkte direct vanuit zijn gevoel. Van der Avoort was als aanloop naar zijn latere uitgebreide oeuvre in 1971 al volop aan het experimenteren wat nog steeds zijn belangrijkste drijfveer is als inmiddels bejaarde kunstenaar.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lach en Traan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.