Kunstenaar:Bouman, Bert

Ladder naar de wolken

Artikelnummer: k1 468.002

Naast honderden (oud)leden van het Dordtse Teekengenootschap Pictura waren en zijn er ook vele honderden andere kunstenaars in Dordrecht geboren en actief geweest. Bert Bouman is één van hen. En een zeer verdienstelijke! Helaas kunnen we de door Bert Boumen gehanteerde symboliek op deze houtsnede niet thuisbrengen. Een met bajonet bewapende burger met in zijn hand een koning die ten hemel stijgt via een ladder? Wie kent de onderliggende allegorie? Militair??

Afmetingen 10 × 15 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Samenstelling collectie

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Stijl

Vindplaats origineel

Bouman, Bert

Bert Bouman (voorkeurnaam: Bert Bouman monogrammeerde als BB, Bert B. of de eerste B gespiegeld) werd op 6 november 1921 in Dordrecht geboren en overleed op 19 september 1979 in Oosterbeek. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag voor tekenleraar en was daarnaast leerling bij Jan van Herwijnen. Later werd hij zelf leraar (doceerde het vak 'illustreren') aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en telde onder zijn leerlingen onder ander...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bouman, Bert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ladder naar de wolken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.