Kunstenaar:Brand, Led

Landgoed Dordwijk

Artikelnummer: GR 476.003

Led Brand is het prototype van de klassieke kunstenaar. Altijd onderweg maar nooit zonder potlood en schetsboek! Door elk stukje van zijn directe omgeving geïnspireerd om naar potlood en schetsboek te grijpen en dit voor eeuwig vast te leggen. Hier een werkstuk van hem uit het begin van de 70er jaren, dus van een toen nog jonge Led! Het nog immer glorieuze  ‘Dubbeldamse’ landgoed Dordwijk perfect geschetst (zie ook de tweede foto van het nog steeds in zijn volle pracht aanwezige goed).
Het is nu 2017 en nog immer zien we Led Brand op zijn fiets over het eiland van Dordrecht zwerven om alles wat hem boeit schetsmatig vast te leggen.

Afmetingen 50 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Brand, Led

Leendert Arie (Led) Brand is op 11 september 1952 in Dodrecht geboren. Als schilder en tekenaar legt hij vandaag-de-dag vooral stadsgezichten vast. Daarnaast kennen we van Led Brand stillevens en non-figuratieve voorstellingen. Led Brand is lid van het Teekengenootschap Pictura Dordrecht. Vermeld in Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brand, Led.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landgoed Dordwijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.