Kunstenaar:Gestel, Leo

Landschap bij Saint-Paul-de Vence

Artikelnummer: CO 096.017
Onderwerpen: ,

Deze niet gesigneerde schets denken we te kunnen toeschrijven aan Leo Gestel (geen zekerheid maar op alleen basis van vermoeden). Leo’s tekenstijl valt hier goed te herkennen en bovendien verkeerde hij langere tijd in de regio Saint-Paul-de Vence. Mogelijk was het voor hem een geheugensteuntje om later wellicht als basis te dienen voor een meer definitief werk. Naspeuringen hebben tot op heden echter nog geen vergelijkbaar werk opgeleverd van de hand van Leo Gestel. Dat het kan worden gekoppeld aan de Bergense School, leidt nauwelijks twijfel. Sommigen koppelen aan deze schets de naam van Matthieu Wiegman (zie ook CO 570.003) of zelfs aan Gerrit Willem van Blaaderen, ook kunstenaars die tot de Bergense School wordt gerekend.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Signatuur

geen, toegeschreven aan, toelichtende tekst(en)

Tekening

viltstift

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap bij Saint-Paul-de Vence'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.