Kunstenaar:Dicke, Otto

Landschap in de Dordogne

Artikelnummer: p40 060.015
Onderwerpen: ,

Ofschoon wellicht 95% van al zijn werken familietekeningen, Dordrecht en omgeving of de Zuid-Hollandse eilanden tot onderwerp hadden, verbleef Otto Dicke ook meermalen in Frankrijk (onder andere in Parijs) en daar getuigt deze tekening van. Want Otto Dicke en schetsboeken waren in binnen- en buitekand onafscheidelijke vrienden van elkaar. Deze tekening is afkomstig uit het voormalige kunstbezit van de VARA.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

viltstift

Stijl

Vindplaats origineel

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap in de Dordogne'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.