Landschap met boerderij en dorpje op achtergrond

Artikelnummer: p6 154.002

Schilders als Jongkind èn hun werken behoeven nauwelijks toelichting. Ook dit werk is – in het voor Jongkind kenmerkend groen – schijnbaar ‘losjes’ uit de hand geschilderd wat een vluchtige kijker het gevoel geeft dat het snel even in elkaar in gefrutseld in een loos uurtje. Nadere beschouwing echter leert dat er geen ‘waterverfveeg’ te veel op staat en dat de vlakverdeling uiterst doordacht is.

(verso: aantekening.)

Afmetingen 44 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

Jongkind, Johan Barthold

Johan Barthold Jongkind (ook wel Jean Barthold of Johan Bartold) werd op 3 juni 1819 in Lattrop (Denekamp) geboren en overleed in La Côte-Saint-André (Frankrijk) op 9 februari? of 15 september? (over de datum bestaat onduidelijkheid) 1891. Jongkind was de partner van Josephine Fesser Borrhée. Johan Barthold Jonkind is verreweg het bekendste lid van de schildersfamilie 'Jongkind'. Naast van Gogh heeft hij een meer dan gemiddelde invloed in de 19-de eeuw uitgeoefend op het kunstschildersvak....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jongkind, Johan Barthold.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met boerderij en dorpje op achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.