Kunstenaar:Hartman, Juus

Landschap met bomen

Artikelnummer: CO 559.006
Onderwerpen: ,

Juus Hartman blijkt niet alleen oog te hebben voor dorps- en boerderijgezichten maar zeker ook voor de natuur. Dit werk  stamt vermoedelijk uit de eerste periode van haar schildercarriëre. Om de één of andere reden had Hartman aanvankelijk iets met paadjes en natuurgebieden. Er zijn dan ook meerdere doeken van haar bekend (zie ook CO 559.005) van zanderige bospaden. Of zij deze doeken primair schilderde voor de verkoop, want het waren dé populaire voorstellingen voor interieurs in de dertiger jaren van de vorige eeuw, is niet bekend?

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hartman, Juus

Juus Hartman (voorkeurnaam: Juus Hartman; naamvarianten: Juus Bitter, Juus Bitter-Hartman, Justine Louise Hartman, Juus Schayk-Hartman, Juus Schayk, Louise Hartman) werd op 14 juli 1905 in Semarang geboren en overleed op 21 november 1970 in Den Haag. Zij huwde op 5 mei 1932 met J. van Schaijk in Den Haag en hertrouwde in Den Haag op 5 oktober 1954 met Theo Bitter. Zij was de zus van Wibbo Hartman. Zij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde daarnaas...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hartman, Juus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.