Landschap met geknotte wilgen

Artikelnummer: CO 598.003

Andermaal een fraaie tekening van Roermeester van een boerderij verscholen achter een rij geknotte wilgen, zo kenmerkend voor het Nederlandse landschap. Dat de Weissenbruchen tijdgenoten waren van hem blijkt ook weer zonneklaar uit deze tekening. Zowel Roermeester als zijn tijdgenoten en mede-Pulchrileden J.H. en Jan Weissenbruch hanteerden regelmatig potlood en pallet op dezelfde fotogenieke plekjes.

Afmetingen 39 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Roermeester, G.J.

Gerardus Johannes Roermeester werd op 24 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 2 maart 1936. Hij volgde een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag en werd zelf later weer de leraar van Jan Gerard Huyser, Daniël Jordens, Charles Louis Levoir, Johannes Abraham Mondt en Cornelis Vreedenburgh. Hij was ook zeer bevriend met Jacob en Willem Maris. Roermeester was als kunstenaar vooral actief in New York City en Parijs maar met tussenpozen ook wel in Den Haag. Als hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roermeester, G.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met geknotte wilgen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.