Landschap met hek

Artikelnummer: CO 020.003

Een echte impressionist aan het werk! Maar tot op heden is Henk Bellaard een zeer sterk onderschatte kunstschilder gebleven. Zijn manier van schilderen is vooral een snelle om maar geen enkele indruk te kunnen of willen missen bij het vastleggen ervan. De emotie de vrije loop latend tijdens het schilderen van al het prachtige groen waar de Hollandse rivieren en polders zo rijk aan zijn is zijn credo. Dit meer dan fraaie stukje groen landschap kan net zo goed ergens in de Alblasserwaard worden teruggevonden als in het Groene Hollandse Hart.

 

Afmetingen 30.5 × 24.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Bellaard, Hendrik J.

Hendrik Johannes Bellaard werd op 16 november 1896 in Dordrecht geboren en overleed op 14 maart 1975 in Hilversum. Bellaard werkte zowel in Dordrecht, Utrecht, Bilthoven als Groenekan (Maartensdijk). Hij was leerling van Gerrit van Dokkum en Rinus Reus. Bellaard schilderde, aquarelleerde, tekende en pastelleerde en gaf les aan de academie Artibus te Utrecht. Zijn eigen onderwerpen betroffen zowel bos- en (rivier)landschappen, haven- en dorpsgezichten als stillevens. Bellaard wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaard, Hendrik J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met hek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.