Landschap met molen aan boezemwater

Artikelnummer: CO 190.003
Onderwerpen: , ,

Hendrik van Leeuwen van Oudewater wordt zowel tot de Haagse School als tot de School van Barbizon gerekend. Hij wordt dan ook meer en meer bij de echte klassiekers ingedeeld. Naast velen uit zijn tijd die zo goed als vergeten zijn, wordt zijn werk door musea en verzamelaars toenemend gezocht. En dit is weinig verwonderlijk gezien zijn kwaliteiten. Deze aquarel – duidelijk buiten tot stand gekomen – vertelt veel over de grote invloed van de Barbizonners op hem.

Afmetingen 25.5 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

,

Vindplaats origineel

Leeuwen van Oudewater, H.

Hen(dri)k van Leeuwen ( van Oudewater) werd op 22 januari 1890 in Ter Aar geboren en overleed op 23 augustus 1972 in Voorburg. Van Leeuwen werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Académie Julian in Parijs en aan de Académie de la Grande Chaumière ook te Parijs. Hem indelen is lastig; hij wordt zowel tot de Haagse School als tot de School van Barbizon gerekend. Hij kreeg les van J. van Jole en adviezen van Willem de Zwart. Hij schilderde, aqu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeuwen van Oudewater, H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met molen aan boezemwater'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.