Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Landschap met molen

Artikelnummer: CO 158.034

Otto B. de Kat verbaast altijd weer door zijn treffende, uiterst sfeervolle aquarellen en olieverven. Nu is het een molen midden in het Hollandse platteland. Maar een doorsnee schilder mist de technische vaardigheid om de bijzondere sfeer van een locatie en het pittoreske karakter ervan sprekend in een aquarel of olieverf vast te leggen. Maar dit lukt Otto de Kat steeds weer ondanks zijn spaarzame kleurengebruik maar vooral weer door zijn geniale vlakverdelingen.

Afmetingen 43 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.