Landschap met molens

Artikelnummer: CO 386.001
Onderwerpen: ,

Ofschoon Schotel vooral bekendheid kreeg en nog steeds heeft door zijn marines en havenschilderingen, blijkt dat hij zeker ook een meer dan open oog had voor landschap en natuur. Dit bijna vredige landschap staat haaks op de vele meer dynamische schilderingen van havens en zeeën waar Schotel zo bekend om staat. Maar ook hier zijn de opvattingen van hem aangaande ‘wolken’ zeer kenbaar aanwezig. Zijn vele andere werken tonen bijna altijd ook vergelijkbare wolkpartijen. Veel van zijn landschappelijk werk lijkt evenals zijn marines dan ook op elkaar. Zijn het niet de wolken dan is het wel het gebruikte kleurenpalet (vooral de groentinten). Je zou bijna denken dat Thomas Van Heck, Cor Noltee en andere Picturaleden uit zijn tijd ooit afspraken om dezelfde kleuren te gebruiken. Maar het lijkt eerder een bewijs dat genootschappen zoals het Dordtse Pictura een meer dan fundamentele rol speelden (en ook heden ten dage nog steeds spelen) bij de ontwikkeling van hun leden.

Afmetingen 34 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

Schotel, Anthonie Pieter

Anthonie Pieter Schotel (tevens zijn voorkeurnaam) werd op 5 september 1890 in Dordrecht geboren en overleed op 24 september 1958 in Laren. Schotel was autodidact maar ontving wel de nodige wijze lessen van zijn collega Picturalid Hermanus Petrus Antonius Gunneweg. Schotel was als kunstenaar niet alleen in Dordrecht actief maar ook in Brugge (België), in Volendam, in Zuid-Frankrijk (streek), in Villefranche, op Walcheren, in Rotterdam, in Laren Nh., aan de hele Franse westkust, in Norma...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schotel, Anthonie Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met molens'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.