Landschap met zandpad

Artikelnummer: CO 1306.001
Onderwerpen: ,

Wie kent Jan van Rhijnnen nog heden ten dage? Verdronken in de veelheid van zeer getalenteerde kunstschilders uit de  Haagse School die allen probeerden rond de eeuwwisseling in het verlengde van de grote Breitner zichzelf te converteren naar het 20ste eeuwse impressionisme. Dat Van Rhijnen hier glansrijk in slaagde was kennelijk nog geen garantie om tot de blijvertje toe te treden. Waar dat Breitner en ook collega’s als  Noltee wel lukte, werd Jan vergeten. Jammer!

Afmetingen 32 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Rhijnnen, Jan van

Jan van Rhijnnen (naamvarianten: Johannes van Rhijnnen, Jan van Rhijnen) werd op 13 december 1859 in Den Haag geboren en overleed op 27 juni 1927 eveneens in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten. Hij was onder andere leerling bij Willem Roelofs en Jan Vrolijk. Later gaf hij zelf les aan Martin van Waning. Jan was zowel actief als schilder en tekenaar maar ook als etser en aquarellist. Zijn favoriete onderwerpen waren (bos-, rvier- ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rhijnnen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met zandpad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.