Landschapsschets (Devon? / Kent?)

Artikelnummer: CO 575.001
Onderwerp:

Een niet gesigneerde tekening van waarschijnlijk Constant Permeke. Het is een oude tekening van een vermoedelijk Engels landschap. Het landschapstype (coulissen landschap) wat hier wordt geschetst lijkt sterk op dat van Devon maar ook wel wat op dat van Kent maar in ieder geval sterk op een Zuid-Engels landschap. Zelfs de weergave van de door de kunstenaar beleefde natuur (zware wolken met regenbuien op de achtergrond) versterkt het Engelse gevoel / sfeer. Omdat hij enkele jaren tijdens de eerste wereldoorlog in Engeland heeft gewoond (als oorlogsgewonde en later met zijn jonge gezin) ligt de conclusie voor de hand dat deze tekening van de hand van Permeke is, los van de schets als zodanig. Maar waarschijnlijk was het eerder een vooroefening / geheugensteuntje voor een later schilderij. Of dit schilderij ook feitelijk bestaat, is niet bekend.

Afmetingen 39 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Tekening

(conté)potlood, aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Permeke, Constant

Constant Permeke (naamvariant: Permeke; signeerde als Permeke) was de zoon van Henri Louis Permeke, de vader van Paul en John Henry Permeke en de grootvader van James Permeke, werd op 31 juli 1886 in Antwerpen geboren en overleed op 4 jaunuari 1952 in Oostende. Constant Permeke volgde een opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was leerling bij Jean Delvin. Permeke was vooral als kunstenaar actief...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Permeke, Constant.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschapsschets (Devon? / Kent?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.