Kunstenaar:Saverijs, Albert

Langs de Leie

Artikelnummer: CO 856.002
Onderwerpen: ,

Het was niet voor niets dat Pulchri Studio Albert Saverys uitnodigde om als ‘buitenlid’ deel uit te maken van de selectie groep van eigen werkende leden om deel te nemen aan de Ere-tentoonstelling in 1955. Deze fraaie kleurenlitho van Saverys (hij maakte meerdere litho’s van zijn zo geliefde rivier ‘De Leie’) van het onvolprezen en zeer schildergenieke rivierlandschap, representeert zowel zijn vakmanschap en zijn kunstenaarschap als zodanig maar zeker ook zijn innige liefde voor en betrokkenheid bij het landschap uit zijn geboortestreek.

Afmetingen 57 × 42.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Saverijs, Albert

Albert Saverijs (signeerde als Saverys) werd op 12 mei 1886 In Deinze (België) geboren en overleed op 29 april 1964 in Petegem-aan-de-Leie (gemeente Deinze). Saverijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was tevens leerling bij George Minne. Als leraar aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen onderwees hij onder andere Frans Dony, Jack Godderis en Arnoud Paashuis. Saverys werkte als kunstenaar veel in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Saverijs, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Langs de Leie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.