Kunstenaar:Huisman, Jopie

Lederen actetas

Artikelnummer: p6 139.001
Onderwerpen: ,

Eén van Jopie Huismans’ latere werken van uitzonderlijke kwaliteit. Als je de lijst en passe-partout wegdenkt dan krijg je onwillekeurig de neiging om de aktetas op te pakken. Met bijna fotografische precisie weet Huisman voorwerpen en in dit geval een bruinlederen halfversleten tas vast te leggen. En of Huisman nu werkt als etser, pastellist of schilder elk werkstuk van hem is zo levensecht dat je er – als je er naar kijkt – het eigenlijks nauwelijks kan geloven dat iemand op een dergelijke wijze in staat is om wat hij ziet zo levensecht te reproduceren. Dit werk is zonder meer van museale kwaliteit.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Huisman, Jopie

Jopie Huisman werd in Workum op 18 oktober 1922 geboren en overleed in Groningen op 29 september 2000. Huisman was een op-en-top autodidact maar dan wel één van de buitencategorie. Noch geschoold noch begeleid of gecoached door collegae kunstenaars heeft hij desondanks een verbazingwekkend fraai oeuvre weten op te bouwen. Huisman wordt dan ook meer en meer gewaardeerd en kan zeker tot de topkunstenaars uit de twintigste eeuw worden gerekend. Terecht is inmiddels een museum aan hem gewijd, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Huisman, Jopie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lederen actetas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.