Lelietak met vruchtenkom

Artikelnummer: CO 1165.001

Hier een traditioneel stilleven van de klassieke schilder Théodore Lelystad. Ofschoon bijna vergeten, staat hij hier zijn (professioneel) schildersmannetje zonder enige twijfel zo blijkt eens te meer uit deze fraai neergezette lelietak. Als je niet beter zou weten, krijgt je als kijker bijna de neiging om aan de bloemen te ruiken zo realistisch zijn de kelken op doek gezet.

Afmetingen 74.5 × 95 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Lelyveld, Théodore

Théodore van Lelyveld (naamvariant: Théodore Bernard van Lelyveld) werd op 18 februari 1867 in Semarang (Indonesië) geboren en overleed op 7 oktober 1954 in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Académie Julian in Parijs. Hij was onder andere leerling van Antonio de la Gandara, Frits Jansen (1856-1928) en Charles van Wijk. Als kunstenaar was hij onder andere actief in Nederland (Utrecht, Haarlem, Den Haag, Laren Nh., Voorbur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lelyveld, Théodore.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lelietak met vruchtenkom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.