Kunstenaar:Gestel, Leo

Leo Gestel: werken op papier

Artikelnummer: BI 999.403

Feitelijk is deze uitgave een catalogus van de tentoonstelling ‘Leo Gestel, een onbekende collectie’. Maar zelfs het zogenaamde ‘onbekende’ werk is overrompelend qua diversiteit èn kwaliteit.

100-Den tekeningen, pastels en aquarellen in zwartwit en kleur vertegenwoordigen dus de zogenaamd onbekende Gestel. Het zou ons weinig verbazen als er nog een tentoonstelling met ‘onbekend’ werk van Leo Gestel van gelijke kwaliteit denkbaar is.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Leo Gestel: werken op papier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.