Kunstenaar:Gestel, Leo

Leo Gestel

Artikelnummer: BI 999.404

De directie van de N.V. Samenwerkende electriciteits-produktiebedrijven bood dit gedrukte kleinood aan met de volgende inleidende zin in hun ‘woord vooraf’:

Ofschoon hij doorgaat voor de meest getalenteerde vertegenwoordiger van de ‘Bergense School’ en niet alleen aangemerkt dient te worden als koploper van het luminisme maar ook als ‘enige echte’ kubist hier te lande, heeft de Nederlandse schilder Leo Gestel (1881-1941) niet de rol in de kunstgeschiedenis toebedeeld gekregen die het sublieme werk uit het begin van zijn carrière leek te voorspellen. ………………… Moge dit boekje dat bepleiten en bevestigen.

Antwoord van CAPUT OVIS: 100% JA.

Met vele illustraties.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Leo Gestel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.