Kunstenaar:Dicke, Otto

Liggend naakt (van zijn vrouw?)

Artikelnummer: p2 060.005
Onderwerp:

Naast zijn omvangrijke productie topografische tekeningen en boekillustraties hier een meer (meer persoonlijk getint) ingekleurd tekenproduct van Otto Dicke. Onbekend is of het hier een voorstudie betreft voor een latere olieverf of een definitief product is niet bekend. Maar evenzogoed blijkt de veelzijdigheid van de kunstenaar Otto Dicke andermaal uit deze fraaie tekening.

Afmetingen 65 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Liggend naakt (van zijn vrouw?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.