Lijnbaanhaven te Dordrecht

Artikelnummer: p3 231.029

Cor Noltee heeft in zijn lange kunstenaarsloopbaan niet alleen veel kunstwerken geproduceerd maar zeker ook elk plekje van zijn zo geliefde stad Dordrecht voor eeuwig vastgelegd. Deels kunnen zijn werkstukken worden beschouwd als fixaties van het rijke Dordtse verleden. Deze olieverf getuigt daarvan. Het prachtige oorspronkelijke havengebied aan de noordzijde van de stad Dordrecht vlakbij de ‘monding’ van het Wantij in de Merwede viel aan het eind van de 20ste eeuw helaas ten prooi aan de toenmalige bestuurlijke cultuurbarbaren van Dordrecht die niet alleen de haven dempte maar ook de statige herenhuizen in de wijde omgeving (en delen van de oude binnenstad) sloopte en verving door bijna industriële nieuwbouwwijken en glaspaleizen bij wijze van winkelstraten.

Afmetingen 35 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lijnbaanhaven te Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.