Kunstenaar:Eyck, Charles

Limburgse beeldende kunstenaars (mn Charles Eyck)

Artikelnummer: BI 999.778
Onderwerp:

Willem Enzinck schreef dit essay over de belangrijkste Limburgse kunstschilders in de periode eind 19de en begin 20ste eeuw. Eén schilder – Charles Eyck uit dit gezelschap – viel ook in het westen van Nederland op. Primair uiteraard door zijn schilderskwaliteiten maar zeker ook vanwege zijn lidmaatschap van Pulchri Studio in Den Haag.
Willem Enzinck vatte zijn beeld van Charles Eyck als volgt samen:

Charles Eyck (geboren 1899 te Meerssen nabij Maastricht), studeerde aan de Academies van Rotterdam en van Amsterdam, maakte nadien vele reizen door Europa en Afrika, exposeerde be­halve in vrijwel aIle belangrijke steden van NederIand in Parijs, Stockholm en ook in Amerika. Verschillende musea in binnen- en buitenland bezitten werk van zijn hand. Wandschilderingen van hem in talloze kerken in Zuid-Limburg (Helmond, Heksenberg bij Heerlen) en Noord Nederland (Zeist, Bunnik). Hetzelfde geldt voor zijn glas-in-loodramen (Nieuwe Kerk te Delft). 1922 Prix de Rome. Is de schilder van het statieportret van Koningin Juliana (troonbestijging). Woonachtig in Limburg bij Schimmert.

In  totaal bevat deze publicatie 45 afbeeldingen.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Eyck, Charles

Charles Eyck (naamvarianten: Charles Eijck, Charles Hubert Eijck; signeerde als Eyck) werd op 24 maart 1897 in Meersen (Limburg) geboren en overleed op 2 augustus 1983 in Nuth. Hij was getrouwd met de Zweedse schilderes Karin Meyer (Karin Eyck). Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam. Hij was er leerling bij Anton Derkinderen, Jan van Puyenbroek en Nicolaas van der Waay. Later werd h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eyck, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Limburgse beeldende kunstenaars (mn Charles Eyck)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.