Kunstenaar:Toorop, Jan

Lithanie Kruisdagen

Artikelnummer: k6 310.165

Hier de oorspronkelijke kleurenlitho van ‘Lithanie Kruisdagen’. Dat Jan Toorop in Nederland en ook in het buitenland als religie-georiënteerde kunstenaar veel aandacht trok (en nog steeds trekt) hoeft dan ook bij het zien van deze prachtige litho nauwelijks enige toelichting.

Naast r.o. (met viltstift) gesigneerd ook geannoteerd: per mysterium sancta in incarnationis tuǣ libera nos dómine (Litani Kruisdagen).

Afmetingen 264 × 31.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Diversen

prent

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lithanie Kruisdagen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.