Kunstenaar:Velde, Bram van

Litho uit ‘Dernière Le Minoir

Artikelnummer: p17 459.002

Originele litho van Bram van Velde gevoegd als centerfold bij Derrière le Miroir. Van Velde werd op latere leeftijd een ‘meester op het wapen’ van de lithografie. Het werk van Bram van Velde heeft zowel in vele musea als in verzamelingen van particulieren een plaatsje gevonden. En nog steeds is zijn werk uiterst populair en zeer gezocht. Het siert vele wanden van kantoren en huiskamers.

Afmetingen 27 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Velde, Bram van

Bram van Velde (naamsvariant: Abraham Gerardus van Velde en signeerde vaan als A. G. van Velde) en werd op 19 oktober 1895 in Zoeterwoude geboren en overleed op 28 december 1981 in Grimaud (Frankrijk). Bram van Velde was de broer van Geer van Velde, ook een kunstschilder (zie elders op de website van Caput Ovis). Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding en kan zonder meer wat dat betreft 'autodidact' worden genoemd. Zelf was hij de leraar van Anton van der Veen. Hij stamt uit e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Velde, Bram van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Litho uit 'Dernière Le Minoir'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.