Madame J Biart (Op Kunstb 1969)

Artikelnummer: CO 1519.001
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Henry van der Velde genaamd Madame J. Biart opgenomen in jaargang 1969 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Uitgever

Vindplaats origineel

Velde, Henry van der

Henry van der Velde (naamvarianten: Henry Van De Velde, Henri Clemens van de Velde) werd op 3 april 1863 in Antwerpen geboren en overleed op 25 oktober 1957 in Oberägeri (Zwitserland). Henry volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en volgde er onder andere lessen bij Emile Auguste Carolus-Duran en Charles Verlat. Zelf gaf hij les aan onder andere Max Ackermann, Erich Haase en Moisej Kogan. Als kunstenaar was Henry actief in Parijs, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Velde, Henry van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Madame J Biart (Op Kunstb 1969)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.