Kunstenaar:Toorop, Jan

Madonna met Kindeke

Artikelnummer: COL 310.154

Van meerdere kunstenaars worden tijdens en ook nog na hun dood kunstwerken voor allerlei doelen verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels bidprenten. Deze werd uitgegeven door vermoedelijk de katholieke kerk zelf (geen enkele duiding op schoon- of weerzijde) voor algemeen gebruik binnen de kerk (zie de tweede foto: een te tekenen toewijdingsverklaring). Als rechtgeaard katholiek zal het zeker de wens van Jan Toorop zelf zijn geweest om deze voorstelling uit te geven als bidprent.

Meer informatie:
Afmetingen 7 × 10 cm
(Ansicht)kaart

bidprent, gelopen / beschreven, z.w.

Genootschap

Bidkaartcode

geen

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever kaarten Toorop

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Madonna met Kindeke'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.