Kunstenaar:Kuyten, Harrie

Man met boot

Artikelnummer: CO 394.001

Een buitengewoon spannend werkje van Harrie Kuyten. Licht, lucht, strand, figuren, boten vragen in een soort van onderlinge competitie de aandacht. Ofschoon Kuyten tot de Bergense School wordt gerekend en lid was van het Kunstenaars Centrum Bergen zocht hij overduidelijk naar een ‘eigen weg’. Zelfs een knipoog richting kubisme schuwde hij niet wat duidelijk uit deze olieverf blijkt.

Afmetingen 23 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Kuyten, Harrie

Harrie Kuyten (naamvarianten: Harrie Kuijten, Henricus Johannes Kuijten, Harry Kuiten, Henricus Johannes Kuyten signeerde als Harrie Kuyten) werd op 19 december 1883 in Utrecht geboren en overleed op 29 januari 1952 in Schoorl. Harry volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werd later de leraar van Willem Aten, Gerrit Jan de Geus, Henk van den Itsert, Jan H. Lambeck en Dirk Trap. Daarnaast gaf hij vele goede raadgevingen aan Cor van...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kuyten, Harrie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Man met boot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.