Mansportret

Artikelnummer: p3 087.003
Onderwerp:

Een duidelijker bewijs van een experimenterende Lotti van der Gaag is nauwelijks denkbaar. In dit werk is ze aantoonbaar op zoek naar de juiste harmonie van technieken en kleuren, zonder enig zeggingskrachtverlies. En daarin is ze wonderwel geslaagd. Ooit zal dit kunstwerk deel uitmaken van een basishandboek voor aankomende kunstenaars als treffend voorbeeld wat improviseren in de beeldende kunst kan opleveren. Als je er even naar kijkt en dan de ogen sluit hoor je als het ware Miles Davis als musicus in één van de vele jam sessions waaraan hij bij leven aan heeft deelgenomen.

Meer informatie:
Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Gaag, Lotti van der

Charlotte (Lotti) van der Gaag werd op 18 december 1923 in Den Haag geboren en overleed op 19 februari 1999 in Nieuwegein. Lotti volgde een opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag en kreeg daarnaast les van Ossip Zadkine. Zij wordt tot de CoBrA-stroming gerekend. Van der Gaag kreeg terecht voor haar werk in 1958  de Jacob Marisprijs. Lotti werkte afwisselend in Den Haag en in Parijs (met een door de Franse regering aan haar verleende studiebeurs). Van der Gaag was onmiskenbaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gaag, Lotti van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mansportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.