Markt in Luino

Artikelnummer: p29 619.005

Willy Belinfante experimenteerde er lustig op los, zoekende naar een eigen variant van het nieuwe figuratief denken. Dat is goed te zien aan haar werken in ons bezit. Naast een bijna onuitputtelijke fantasie, vierde zij haar ‘zoeken’ bot op zowel landschappen als de dagelijkse realiteit. De markt in het Italiaanse stadje was voor haar de trigger om het dagelijkse leven van Italiaanse marktkooplieden en huisvrouw te vereeuwigen.

Afmetingen 31 × 41.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Belinfante-Sauerbier, Willy

Willy Belinfante (naamvarianten: Willie Belinfante, Willy Belinfante, Willy Sauerbier, Willy Elize Sauerbier) werd op 9 april 1922 in Rotterdam geboren en overleed op 23 maart 2014 in Amsterdam. Zij was getrouwd met A.D. Belinfante. Zij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Willy werkte als kunstenares voornamelijk in Voorburg en Amsterdam. Belinfante was naast graficus ook een verdienstelijk schilder, (pen)tekenaar en aquarellist. Van ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Belinfante-Sauerbier, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Markt in Luino'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.