Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Mauritshuis Den Haag

Artikelnummer: CO 266.003

Ook hier weer blijkt de kwaliteit van Roodenburg als etser. Één van de meest beroemde gebouwen / musea van Nederland heeft hij in alle pracht en praal fraai weten vast te leggen. Het is niet te veel gezegd dat dit soort van knappe etsen verre te prefereren zijn boven een (glans)-foto. Accenten die geaccentueerd moeten worden, worden geaccentueerd en ‘weglaten’ wat weggelaten kan worden van vaak zelfs verstorende elementen is met etstechnieken een ‘koud kunstje.’ Misschien wel daarom zal een foto het nooit winnen van een ets, litho of (olie)verf. Want kijken we als mens ook niet gefilterd naar alles en iedereen?

Afmetingen 44.5 × 31.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mauritshuis Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.