Kunstenaar:Eeden, Paul van

Mediterraan dorpsgezicht

Artikelnummer: p21 556.003
Onderwerpen: ,

Meerdere werken van Paul van Eeden kwamen tot stand tijdens zijn verblijf of wellicht één van zijn meerdere verblijven (onbekend bij ons is wanneer) in de Méditerranée. Al kijkend naar dit werk doet het automatisch verlangen naar de warme ongedwongenheid van het Zuid-Europese. Paul zelf had een soort van ingebouwd alarmsysteem voor mooie dorpsgezichten. Waar een ‘normaal’ mens plompverloren dergelijke intieme plaatsen passeert zonder de schoonheid ervan te onderkennen, is het voor Van Eeden reden om er bij stil te blijven staan en op doek of papier zijn emoties vast te leggen.
Hier een fraai voorbeeld van een voor een niet creatieve sterveling standaard ‘plaatje’ maar voor de kunstenaar Van Eeden een ‘vondst’.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Eeden, Paul van

Paul van Eeden (naamvariant: Paul Louis van Eeden) werd op 7 mei 1907 in Kediri (Indonesië) geboren en overleed op 22 januari 1996 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als kunstenaar was hij vooral actief in Nederlands-Indië (onder meer in Batavia) en ook in Den Haag. Later werd hij nog de leraar van Adrian de Gijzel. Als aquarellist, illustrator, schilder en tekenaar zijn van hem vooral dorps- en stadsgezichten, figuur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eeden, Paul van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mediterraan dorpsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.