Kunstenaar:Veth, Jan

Meisje met trui

Artikelnummer: COL 113.009b
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de Ned. Bond tot Kinderbescherming in december 1928 (zie ook tweede foto, derde serie No. 6). Een terecht initiatief, want het werk van Jan Veth boeide en boeit trouwens nog steeds velen. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of personen, eenieder zal dat anders beleven. Over het origineel is ons niets bekend.

Afmetingen 10.5 × 15.1 cm
(Ansicht)kaart

gelopen / beschreven, z.w.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Veth, Jan

Jan Veth [naamvarianten: Jan Pieter Veth, Jan Pieter (dr.) Veth, Henric van Gooyen, Samuel van Hoogstraten (monogram: Sv.H.), J. Staphorst, G.H.C. Stemming, Van Doornik en de Kempenaere; signeerde meestal met Jan Veth, JV of J V ineen] werd op 18 mei 1864 in Dordrecht geboren en overleed op 1 juli 1925 in Amsterdam. Hij volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was daarnaast leerling van August Allebé, Antoon Derkinderen, Johann Wilhelm Kaiser en Adria...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Meisje met trui'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.