Kunstenaar:Vos, Peter

Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor

Artikelnummer: CO 698.093
Onderwerp:

Peter Vos verzorgde niet alleen de omslag van deze paperback maar verluchtigde ook de tekst her en der met zijn zo kenmerkende tekeningetjes. Ter illustratie hebben we één tekening hier toegevoegd (zie blz. 7 hoofdstuk november – goudvissen). Dus het waren niet alleen volumineuze, spraakmakende opdrachten waar hij ja tegen zei maar ook recht-toe-recht-aan romans die wel een illustratieverfje konden gebruiken. Zo ontstaat ook bij ons een beeld van een Peter Vos die maar één ding wilde: TEKENEN, TEKENEN, TEKENEN in de zo eigen stijl!

Auteur van deze publicatie is Renate Dorrestein.

Genootschap

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.