Kunstenaar:Diederen, Jef

Mijnstreek 1956 (Op Kunstb 1960)

Artikelnummer: CO 1511.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Jef Diederen genaamd Mijnstreek 1956 opgenomen in jaargang 1960 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Diederen, Jef

Jef Diederen (naamvariant: Jozef Diederen; monogrammeerde als JD) werd op 25 augustus 1920 in Heerlen geboren en overleed op 26 maart 2009 in Amsterdam. Jef volgde kunstzinnige opleidingen aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was leerling bij Heinrich Campendonk en Gé Röling. Later gaf hij zelf les aan onder andere Mareike Geys, Araun Gordijn, Arnold van Griensven, Rudolf Koning, Toon Kuijpers, Lei Molin, Kar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Diederen, Jef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mijnstreek 1956 (Op Kunstb 1960)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.