Mimosa’s in vaas

Artikelnummer: CO 248.001

Prachtig bloemstilleven van gele bloemen in een vaas. Het coloriet van deze voorstelling is kenmerkend voor de keuze die Pauwels vaak maakte als het om kleuren gaat.

Opmerking: dit fantastische stilleven vormt met een ‘bijna’ identiek stilleven (CO 248.4) een pendant. Pauwels heeft de opgestelde mimosa-ruiker kennelijk (met opzet?) 2x geschilderd. Één keer als verse bos bloemen en één keer als uitgebloeide verwelkte – maar wel dezelfde – bos.

Afmetingen 68 × 76 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mimosa's in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.