Moeder Maris

Artikelnummer: COL 624.003
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag (zie de tweede foto, nr 23-5951). Een terecht initiatief, want het werk van Willem Bastiaan Tholen boeide en boeit nog steeds velen. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of – in dit geval – een portret van moeder Maris, eenieder zal dat anders beleven.

Afmetingen 105 × 15 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Tholen, Willem Bastiaan

Willem Bastiaan Tholen (signeerde als W.B. Tholen) werd op 13 februari 1860 in Amsterdam geboren en overleed op 5 december 1931 in Den Haag. Hij was aanvankelijk gehuwd met Coba Muller en daarna met Lita de Ranitz. Willem was een broer van M.J. (Margo) Tholen en zoon van J.M. Arendsen en P.H.H. Tholen. Hij volgde opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (M.O. tekenen) en aan de Polytechnische School in Delft (M.O. rechtlijnig tekenen). Tevens was hij leerling van...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Tholen, Willem Bastiaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder Maris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.