Molen aan het water

Artikelnummer: k4 527.001
Onderwerpen: ,

Een jeugdwerk? Al vroeg had Jan Sluijters kennelijk oog voor details. Op de voorgrond een wipmolen in vreugdestand en op de achtergrond een standerdmolen in ruststand. De wipmolen op de voorgrond bemaalt duidelijk de polder. Dit piepkleine werkje van Jan Sluijters toont al onmiskenbaar zijn kunstenaarstalent. Sluijters was echter niet de enige kunstenaar die als het ware zijn kunstenaarscarrière startte met een molen. Ook de bekende Dordtse kunstenaar Steef Wijnhoven startte zijn imposante oeuvre op jonge leeftijd met een piepkleine olieverf met een molen als centrale blikvanger (zie ook CO 348.003).

Afmetingen 13 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.b.

Stijl

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen aan het water'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.