Molen in landschap

Artikelnummer: p23 624.004

Als leraar had Tholen een meer dan grote schare bewonderaars. Vele aankomende leerling-kunstenaars zogen fanatiek zijn tekenideeën op. Weinig (teken)kunstenaars hebben zo’n grote invloed uitgeoefend op generaties kunstenaars na hem. Ook op zijn mede Pulchri-leden trouwens. Los van zijn grote invloed op andere kunstenaars is deze tekening andermaal een sprekend voorbeeld van zijn superieure tekentalent. Maar wie wie beïnvloedde in Pulchrikring blijft een vraag. Was het Tholen die Weissenbruch of Weissenbruch die Tholen beïnvloedde, een studie waard.

Afmetingen 48 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Tholen, Willem Bastiaan

Willem Bastiaan Tholen (signeerde als W.B. Tholen) werd op 13 februari 1860 in Amsterdam geboren en overleed op 5 december 1931 in Den Haag. Hij was aanvankelijk gehuwd met Coba Muller en daarna met Lita de Ranitz. Willem was een broer van M.J. (Margo) Tholen en zoon van J.M. Arendsen en P.H.H. Tholen. Hij volgde opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (M.O. tekenen) en aan de Polytechnische School in Delft (M.O. rechtlijnig tekenen). Tevens was hij leerling van...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Tholen, Willem Bastiaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.