Molen in landschap

Artikelnummer: CO 342.003
Onderwerpen: ,

Een kleine (maar desondanks magistrale) olieverf van Weissenbruch. We zullen nooit te weten komen of het hier een studie dan wel om een eindproduct van deze meester gaat. Maar één ding is zeker: Dit schilderijtjes is groots in al zijn eenvoud. Naspeuringen hebben nog geen informatie opgeleverd om welke windmolen het hier gaat (mogelijk een voormalige molen uit de buurt van Schiedam).

Afmetingen 17 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Weissenbruch, J.H.

Hendrik Johannes (Jan Hendrik) Weissenbruch werd op 30 november 1824 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 14 maart 1903. Hij was de vader van Willem Johannes Weissenbruch (1864-1941). Weissenbruch kan gerust worden beschouwd als één van de grondleggers van de Haagse School en zeker als één van de belangrijkste representanten van deze school. Het tekenen werd hem tussen 1840 en 1843 bijgebracht door J.J. Löw. Van 1843 tot 1850 volgde hij een avond-opleiding aan de Haagsche Academi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, J.H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.