Kunstenaar:Boer, Hessel de

Mondaine vrouw

Artikelnummer: p13 388.002
Onderwerp:

Portrettekenen is sowieso moeilijk. En nog moeilijker is het om een persoonlijk karakter in een portrettekening vast te leggen. Hessel de Boer is zonder meer geslaagd voor dit ‘examen’. Onmiskenbaar zijn de tekenlessen die hij bij Paul Citroen volgde in zijn portrettekeningen terug te vinden. Maar het was zeker geen eendagsvlieg (zie ook CO 388.001van dezelfde kunstenaar en CO 571.001 van Paul Citroen voor een vergelijking).

Afmetingen 50 × 67 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Boer, Hessel de

Hessel de Boer (hij signeerde met Hessel de Boer) werd op 20 februari 1920 in Haarlem geboren en overleed daar ook op 20 juli 2003. De Boer volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er leerling bij onder andere Paul Citroen, Rein Draijer en Willem Schrofer. Later - als leraar aan de Academie v. Beeldende Kunsten Psychopolis in Den Haag telde hij Jan van Blijswijk, Chelly Frank, Anna Paulona Maria Hamerster, Louise van der Kaay-Danekes, Harry ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Boer, Hessel de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mondaine vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.