Mont Blanc-massief

Artikelnummer: CO 012.291

Het is 1971 en Herman van der Avoort is als kunstenaar nog in een prille (zelf)ontwikkelingsfase. Nog volop zoekende naar een eigen stijl dus. Dit berglandschap doet denken aan de hoekige vormen het ‘handels’merk van menig ‘lid’ van de Bergense School (Gestel, Schuhmacher, e.a.). Maar al snel laat Herman deze ‘geleende’ stijl weer varen en zoekt naar andere wegen. Grote, kleurige, veelvormige vlakken en vloeiende lijnen komen er voor in de plaats. Buitenlandse reizen naar Kreta en Oost-Europa lossen zijn zoeken naar eigenheid echter niet op. Het meeste grip nog krijgen de CoBrA-leden op hem. Zijn hedendaagse werk (zie ook de vele voorbeelden op deze website) hebben nog het meeste gemeen met deze laatste groep. Maar dan beter en spannender volgend velen.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mont Blanc-massief'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.