Kunstenaar:Houbraken, Jacob

Mr Bruno van der Dussen, Burgemeester en Pensionaris der Stad Gouda

Artikelnummer: CO 1162.054

Deze gravure van Jacob Houbraken van M.r. Bruno van der Dussen, Burgemeester en Pensionaris der Stad Gouda, Plenipotentiaris op de Utrechtsche Vredehandeling enz. naar een prent  van Lambertus Antonius Claessens van een schilderij van de hand van zijn zoon Jacob van der Dussen werd door een voor ons onbekende uitgever verspreid.

Meer informatie:
Afmetingen 11.8 × 17.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

(droge naald)ets, (foto-, hout-, koper-, staal)gravure

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Houbraken, Jacob

Jacob Houbraken (naamvariant: Jacobus Houbraken) werd op vermoedelijk 18 of 25 december 1698 in Dordrecht geboren en overleed op 14 november 1780 in Amsterdam. Hij volgde kunstzinnige lessen bij Arnold Houbraken en droeg later zelf weer zijn kennis en vaardigheden over aan Pieter Tanjé. Jacob was naast prentkunstenaar, tekenaar, (reproductie)graveur en illustrator ook zelf een gepassioneerd kunstverzamelaar. Hij illustreerde onder andere 'De Groote Schouwburg der Nederlandsche Konstschilde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Houbraken, Jacob.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mr Bruno van der Dussen, Burgemeester en Pensionaris der Stad Gouda'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.