Kunstenaar:Scheffer, Ary

Museum Ary Scheffer – catalogus

Artikelnummer: BI 999.964

Ofschoon Ary Scheffer in Dordrecht werd geboren en het Dordtse gemeentemuseum een fraaie collectie Scheffers bezit, is het officiële Ary Scheffer-museum in Parijs gevestigd (Musée de la Vie romantique, niet meer dan een villa in de rue Chaptal).

Deze catalogus bevat uitgebreide informatie over de (kunst)werken en andere voorwerpen betrekking hebbende op Ary Scheffer en in bezit van het Dordtse Museum.

Samenstelling collectie

Uitgever

Scheffer, Ary

Ary Scheffer werd op 10 februari 1795 in Dordrecht geboren (zijn vader was de Duitser Johan Bernard Scheffer) en overleed op 15 juni 1858 in Argenteuil. Hij was een broer van Henry Scheffer. Ary volgde een kunstzinnige opleidingen aan de Parijse École des Beaux-Arts. Hij was onder andere leerling bij Pierre-Narcisse Guérin en Johan Bernard Scheffer. Zelf telde hij onder zijn latere leerlingen Léon Marie Joseph Billardet, Carlo Felice Biscarra, Auguste Bouquet, Emile Bourcart, Henri Bource,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scheffer, Ary.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Museum Ary Scheffer - catalogus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.