Kunstenaar:Veth, Cornelis

Museum van beroemde schilderijen

Artikelnummer: CO 483.015

Deze door Cornelis Veth bewerkte uitzonderlijke publicatie van Jarno Jessen is tevens een door Veth aan het adres van Jessen uitgesproken waardering geworden. Ofschoon Cornelis Veth in zijn eigen inleiding de derde naamval hanteert, laat de openingszin in deze weinig te raden over: De bewerker van den tekst van dit boek heeft, met alle waardeering voor de kennis en het inzicht van Jarno Jessen, gemeend voor een Hollandsch publiek niet te kunnen volstaan met een vertaling, hoe vrij ook.

En dan gaat Veth als volgt verder: Sommige waarderingen zijn dus in deze Hollandsche bewerking anders uitgevallen dan in het oorspronkelijke werk, ……… .

Dus kijken we hier toch weer tegen een echte Cornelis Veth aan!

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Museum van beroemde schilderijen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.