Kunstenaar:Bekman, Hubert

Muziekanten

Artikelnummer: k7 031.001
Onderwerpen: ,

Een ‘snelle’ voorstelling van twee straatmuzikanten in de kenmerkende schilderstijl van Bekman op papier gezet met ondoorzichtige waterwerf. Het moet een hele opluchting voor hem zijn geweest om na een dag in het gareel lopen binnen een grote, streng gereglementeerde organisatie op deze wijze zijn behoefte aan vrijheid en ongebonden in te kunnen vullen. Zijn opluchting wordt nog eens extra onderstreept door de blijdschap uitstralende musici.

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bekman, Hubert

Hubert Bekman [naamvariant: Hubertus Cornelis Gerardus Bekman; monogrammeerde als HB (aaneengesloten)] werd op 4 november 1896 in Voorburg geboren en overleed op 29 juli 1974 in Den Haag. Bekman volgde diverse winter- en avondcursussen aan de Akademie vaan Beeldende Kunsten in Den Haag en was overigens vooral autodidact. Zijn dagelijkse brood verdiende hij bij de PTT en had als hobby beeldhouwen, het maken van grafische ontwerpen, schilderen (incl. het maken van gouaches) en het gravere...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bekman, Hubert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Muziekanten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.