Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Muziektent

Artikelnummer: CO 082.010

Deze tekening van Filarski dateert waarschijnlijk uit zijn ‘jonge’ jaren, want aanvankelijk signeerde hij slechts met zijn achternaam. Maar van wanneer tekening precies is, valt niet te achterhalen. Uit deze tekening blijkt eens te meer zijn natuurtalent maar ook dat hij reeds op jonge leeftijd met vormen experimenteerde. In zijn latere werken worden de vormen die in deze tekening al zichtbaar zijn verder geaccentueerd en spelen dan vaak een hoofdrol in zijn composities.

Afmetingen 31 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Muziektent'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.