Kunstenaar:Sluiter, Willy

Naakt met snuiter

Artikelnummer: p12 289.004
Onderwerp:

Willy Sluiter was zo ongeveer van alle kunstmarkten thuis. Van recht-toe-recht-aan (boek)-illustraties, spotprenten, stadsgezichten in olie- of waterverf, eigenlijk te veel om op te noemen. Deze figuurstudie, dit naakt, met letterlijk weinig om het lijf en figuurlijk met zo mogelijk nog minder lijnen en kleuren op papier neergezet onderstreept andermaal het ongekende kunstenaarstalent van Willy Sluiter. Ofschoon hij zich als kunstenaar altijd en overal mee ‘uit- en inleefde’, was hij ook niet te beroerd om zijn talent om den brode in te zetten. Befaamd zijn zijn sporttekeningen en meer in het bijzonder de tekeningen die hij jarenlang maakte voor het clubblad van DFC (Dordrechtsche Footbal-Club). Toen hij daar tenslotte mee ophield, werd hij door de bekende Dordtse kunstschilder Cor Noltee in die rol opgevolgd.

Afmetingen 24 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Stijl

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakt met snuiter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.