Naakt met ‘verboden gezicht’

Artikelnummer: CO 125.005
Onderwerpen: ,

Naast (vr)olijke, sportieve, historische en posterachtige tekeningen, aquarellen en schilderingen was Pieter van der Hem – en deze tekening bewijst dit – ook een begenadigd vakman. Een spannende vraag blijft gezien het grove rode kruis over het gezicht van het model  – kennelijk ter voorkoming van herkenning: – wie is of was zij??? Zijn Parijse model Nicole? (zie ook CO 125.001).

Afmetingen 37 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Stijl

Vindplaats origineel

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakt met 'verboden gezicht''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.